Toernooireglement

1. Tijdens het toernooi zijn de standaard KNVB regels van toepassing, tenzij anders vermeld in het reglement.
 
2. Aan dit toernooi nemen deel de voetbalverenigingen Margriet, HHC'09, Nieuwkuijk en RKDVC. De deelnemende spelers moeten gerechtigd zijn om voor hun respectievelijke vereniging uit te komen.
 
3. De deelnemende teams zijn door loting ingedeeld in de poule.
 
4. In de poulewedstrijden spelen de teams een halve competitie. De wedstrijden duren hierbij 2x 25 minuten, waarbij zonder pauze, van speelhelft wordt gewisseld.
 
5. Tijdens de wedstrijden mogen twee spelers worden gewisseld. Gedurende de pauze van een wedstrijd is het mogelijk onbeperkt door te wisselen.
 
6. Ruim voor aanvang van iedere wedstrijd dient door de begeleiding een volledig wedstrijdformulier ingevuld te worden, waarbij alle spelerspassen getoond dienen te worden. Dit is noodzakelijk voor o.a. de verzekering van de deelnemers aan ons toernooi.
 
7. De door scheidsrechter genomen beslissingen zijn bindend. Eventuele protesten worden niet in behandeling genomen.
 
8. Een deelnemer die met direct rood van het veld wordt gestuurd, zal voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst worden. De toernooicommissie zal in overleg met de scheidsrechter de zwaarte van de overtreding beoordelen om eventuele verdere strafoplegging te bepalen. Deze beslissing is bindend en kan niet tegen in beroep gegaan worden.
 
9. Gele kaarten worden bijgehouden tijdens het toernooi. Wanneer een deelnemer een tweede gele kaart getoond wordt tijdens het toernooi zal dit automatisch een schorsing betekenen van de eerstvolgende wedstrijd. Iedere volgende gele kaart voor een deelnemer treedt ook 1 wedstrijd schorsing in werking voor de eerstvolgende wedstrijd die zijn team moet spelen.
 
10. Als een team niet komt opdagen of niet binnen 10 minuten na aanvangstijd speelklaar is, wordt deze wedstrijd met 3-0 verloren beschouwd voor het betreffende team.
 
11. Door de organisatie zal voor erkende scheidsrechters worden gezorgd. De scheidsrechters worden geassisteerd door de assistent scheidrechters van de teams zelf.
 
12. De winnaar van het RKDVC Openingstoernooi wordt bepaald door het team dat de meeste punten haalt in de poule. Dit team komt vervolgens in de finale uit tegen de andere poulewinnaar. In de poule telt in eerste instantie het puntentotaal. Indien het puntentotaal gelijk is, dan is het onderling resultaat doorslaggevend. Mochten er dan nog teams gelijk eindigen, dan valt de beslissing door het doelsaldo en daarna het aantal doelpunten voor. Is er hierna nog geen beslissing gevallen, dan zal het nemen van strafschoppen de doorslag moeten geven. Deze worden dan direct na afloop van de laatste poulewedstrijd genomen. Wanneer de finale na 2x 25 minuten gelijk eindigt, worden er direct strafschoppen genomen.
 
13. Indien de grasvelden niet bespeelbaar zijn vanwege de weersomstandigheden zal het toernooi volledig gespeeld worden op kunstgrasvelden.
 
14. De deelnemende teams dienen zelf in het bezit te zijn van reserve tenues.
 
15. De organisatie van het toernooi kan niet instaan voor vermissing van eigendommen. Waardevolle eigendommen kunnen per team in bewaring gegeven worden, in een gesloten tas, aan een commissielid (te herkennen aan de blauwe polo’s) in de ontvangstruimte.
 
16. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie van het toernooi.
Terug naar boven